• Esigara risksiz değildir. Bağımlılık yapan nikotin içerebilir. Sadece yetişkinler tarafından kullanım içindir.
Koba

Koba 

SBTV
Yönetici
Admin Geo
Konular
295
A-Satış İlanları Uyarıları

1-DİKKAT! Kendi hür iradenizle 18 yaşından büyük olduğunuzu beyan ederek üye olduğunuz bu forumda kullanmadığınız, ihtiyaç fazlası ürünlerinizi belirli bölümlerde diğer kullanıcıların dikkatine sunabilirsiniz.

2-DİKKAT! İlan yayınladığınız an 18 yaşından büyük olduğunuzu ve genel forum kuralları dahil, bu bölüme ait kuralları kabul etmiş ve onaylamış olursunuz.

3-DİKKAT! İlan yayınlamak için SBTV’de mesaj sayısı, abonelik ücreti vb. ön koşullarla karşı karşıya değilsiniz. Bu bir hak değil, ayrıcalıktır. SBTV lüzum gördüğü an bu ayrıcalığı sonlandırabilir.

4-Önemle belirtiyoruz! SBTV bu ilan sürecinin hiçbir kısmında aracı, garantör, düzenleyici, hakem değildir, böyle bir algıya sahipseniz lütfen SBTV’de bu tür bir ilan sürecine girmeyiniz. Tüm süreç boyunca kişinin, ürünün araştırılması, çıkacak problemler ve çözümün bulunması veya bulunamaması karşısında sorumluluk tarafınıza aittir.

5-Lütfen! alım, satım, kargo, teslim süreçlerinin tamamında kontrollü ve dikkatli olunuz. Alım öncesi hiçbir kuşkuya mahal vermeyecek şekilde satıcıyı, ürünü teyit ettiğinizden emin olun. REFERANS talep edin. Kargo gönderiminde ve/veya alımında mutlaka ayrıntılı görüntü alın.

6-Unutmayın! SBTV olarak ortaya çıkacak olumsuzlukta yapabileceğimiz tek yaptırımın söz konusu olumsuzluğa sebep olan kullanıcıyı forumdan uzaklaştırmak olacağını unutmayın. Bu olumsuzlukla ilgili konu açmak vb. forum imkanlarını bu olumsuzlukla ilgili kullanmaya çalışmak yasaktır.

7-Satın Almayın! Alacağınız ürün veya ilan, ve/veya satıcı hakkında zerre şüphe içindeyseniz, ürünü tanımıyorsanız, özellikli bir ürünse, kararsızsanız, lütfen ürün satın alımı gerçekleştirmeyin.

8-Satış Yapmayın! Yukarıda ve aşağıda belirtilen kuralları kabul etmiyor, benimsemiyorsanız, yasal problem olabileceğini düşünüyorsanız, alım-satım faaliyetinizde olası dolandırılma riski dahil problem yaşayacağınıza dair fikriniz, inancınız varsa lütfen satış ilanı oluşturmayın.

B-İlan Şekli Nasıl Olmalıdır?

1-İLANLAR/Satıyorum 2.El
bölümüne girip, İLAN KONUSU açabilirsiniz. İlanınızın eğer onay süreci varsa onaylanması için, aşağıdaki temel şartlara sahip olmalıdır; onay süreci yoksa ve aşağıdaki kurallara uygun değilse İLAN KONUSU derhal kapatılır.

2-FOTOĞRAF EKLEMEYİ UNUTMAYIN! Asgari 3 Adet Fotoğraf (Net, kusurların açıkça gösterildiği, elektronik aksamı olan cihaz varsa çalışır durumda çekilmiş) Ürün fotoğraflarında PİL, LİKİT, AROMA, NİK* bulunamaz.

3-NOT KAĞIDI EKLEMEYİ UNUTMAYIN! Fotoğrafların tamamının yanında, görünür şekilde, el yazısıyla yazılmış “KULLANICI ADINIZ-GÜNÜN TARİHİ ve SBTV” yazılı bir not kağıdı bulunmalıdır.

4.YASAK OLDUĞUNU UNUTMAYIN! İlanınızda PİL, LİKİT, AROMA, NİK* ibareleri “HEDİYE EDİYORUM, YANINDA VERİYORUM” şeklinde dahi olsa geçmeyecektir. Ürün fotoğraflarında dahi bu ürünler bulunamaz.

C-Diğer Hususlar Nelerdir?

1-Üye ilan bölümünde haksız rekabet oluşturmamak adına "24 saatte en fazla 3 Adet ilan" girişi yapabilirsiniz.

2-İlanlarınızda çoklu ürün adeti 2. El olması ve PİL,LİKİT, AROMA, NİK* içermemesi şartıyla 5’i geçemez. (En fazla 5 ürün)

3-
İlanlardaki ürünler İKİNCİ EL olmalıdır. Esigara Satıyorum bölümünde SIFIR ÜRÜN satışı yapılamaz.

4-Sıfır ürün satışı yapmak istiyorsanız. Lütfen
"İlan Yayınlama Kuralları Sıfır Ürün Satış Bölümü" kurallarını okuyunuz.

5-İlanların başka platformlarda yayınlanmasında problem yoktur. Ancak şekil, muhteva ve fiyat olarak söz konusu ürün/ürünlerde herhangi bir artı veya eksi fiyatın tespiti ve bunun raporlanması halinde SBTV’de ilan yayınlama hakkınız sonlandırılır.

6-İlanlarınızı takip etmekle yükümlüsünüz. Eğer ilanınız SBTV'de yayındayken, başka bir platformda söz konusu ürün veya ürünlerin satışını gerçekleştirmiş olabilirsiniz. Bu durumda SBTV'de yayında olan ilanınızı derhal kapatınız. Aksi durumun tespiti ve bunun raporlanması halinde SBTV’de ilan yayınlama hakkınız sonlandırılır.

7-Elektronik Sigara ve Elektronik Sigara tamamlayıcı, yardımcı ekipmanları dışında farklı ürünler ilana çıkılamaz. (Telefon vb.)

8-
Satışa çıkan ürünü ALMA ÖNCELİĞİ ilanın altına verilen İLK CEVAP sırasına göredir. İlk cevap veren önceliğe sahip olur. Bunun dışında özel mesaj veya farklı yollarla ürün satışının tespiti ve raporlanması halinde SBTV’de ilan yayınlama hakkınız sonlandırılır.

9-Satışa çıkan ürünle ilgili ilk satın alma hakkı ilk Ö.M mesajını ilan konusuna yazan kullanıcınındır. Satışı yapan kullanıcının, ilk Ö.M mesajını ilan konusuna yazan kullanıcıya Ö.M attıktan sonra cevap bekleme süresi 2 saattir. 2 saat sonunda eğer bir cevap alamazsa, satın alma hakkı sırasıyla diğer Ö.M mesajını yazan kullanıcı/kullanıcılara geçer. (Bu süreç gece 00:00’dan sonra gerçekleşmişse Ö.M cevap bekleme süresi saat 11:00’da biter)

10-LÜTFEN YAPMAYIN!
İlan konularının altında sohbet etmek, ilanla alakası olmayan mesajlar yazmak yasaktır. İlanı hiçbir şart ve koşulda kirletme girişiminde bulunmayınız. Ürünü, fiyatını beğenmeyebilir, fahiş bulabilirsiniz. Bu duruma tepkinizi ilan altında tartışma yaratarak değil, BEĞENMEYEREK emo.JPG veya ÖZEL MESAJ yoluyla belirtiniz.

11-DİKKAT! İlanla, ilan verenle ilgili bir problemin varlığına inanıyorsanız bunu bize RAPORLA'yın.

12-Bu kurallar her ihlali kapsayamayacağı için, uygun gördüğümüz durumlarda ilanlarınızı önceden herhangi bir uyarıya gerek duymaksızın kaldırma ve hesabınızı dondurma/engelleme/silme hakkımızı saklı tuttuğumuzu hatırlatmak isteriz.

13-Onaylanan, mevcut ilanınızı düzeltmeden önce mutlaka bize bilgi mesajı gönderiniz. Aksi durumun tespiti halinde süreli veya süresiz ilan yayınlama hakkını kaybedebilirsiniz.

12-Onaylanan ilana ürün EKLEME yapılamaz.

13-İlanların hiçbir bölümünde (Konu, Mesajlar dahil) SBTV dışında hiçbir kişi veya mecraya atıfta bulunulamaz, link verilemez, adres olarak gösterilemez.

14-İlanın üst sıralara çıkmasını, görünmesini sağlamak amacıyla yapılan makul hatırlatma mesajları dışında abartılı üst sıraya çıkma çabaları engellenecektir.

Güncelleme: 12.01.2022

Son düzenleme:
onepuffman

onepuffman 

SBTV
Doğrulanmış
Konular
5
12. Madde kapsamına fiyat eleştirisi giriyor mu? Mesela 30-40$'a aldığı bir ürünü, kozmetik olarak max 7 puanlık ikinci el şeklinde 400TL'ye listeyen bir kişiye, ben alıcı olmasam bile fiyatın abartılı olduğunu söyleyebiliyor muyum?

Koba

Koba 

SBTV
Yönetici
Admin Geo
Konuyu Başlatan
Konular
295
12. Madde kapsamına fiyat eleştirisi giriyor mu? Mesela 30-40$'a aldığı bir ürünü, kozmetik olarak max 7 puanlık ikinci el şeklinde 400TL'ye listeyen bir kişiye, ben alıcı olmasam bile fiyatın abartılı olduğunu söyleyebiliyor muyum?
Beğenmedim özelliğini kullanabiliriz.

roadless

roadless 

SBTV
Doğrulanmış
Konular
3
Çok güzel düşünülmüş kurallar (y)

Gabamarul

Gabamarul 

SBTV
Doğrulanmış
Konular
1
bu konuda öm isteyene vicdanınızı rahatlatmak adına bilgi verebilirsiniz piyasası hakkında. ben reload rtamı sanırım 350 liraya satmıştım. hemen sonraki hafta birkaç tane reload çıktı ilana 600 lira bandından :D almak isteyenlere piyasasını söyledim ama yine de gidip aldılar :p

Koba

Koba 

SBTV
Yönetici
Admin Geo
Konuyu Başlatan
Konular
295
bu konuda öm isteyene vicdanınızı rahatlatmak adına bilgi verebilirsiniz piyasası hakkında. ben reload rtamı sanırım 350 liraya satmıştım. hemen sonraki hafta birkaç tane reload çıktı ilana 600 lira bandından :D almak isteyenlere piyasasını söyledim ama yine de gidip aldılar :p
Bu da mantıklı👍

Koba

Koba 

SBTV
Yönetici
Admin Geo
Konuyu Başlatan
Konular
295
12-İlan konularının altında sohbet etmek, ilanla alakası olmayan mesajlar yazmak yasaktır. İlanı hiçbir şart ve koşulda kirletme girişiminde bulunmayınız. Ürünü, fiyatını beğenmeyebilir, fahiş bulabilirsiniz. Bu duruma tepkinizi ilan altında tartışma yaratarak değil, BEĞENMEYEREK veya ÖZEL MESAJ yoluyla belirtiniz.

*GÜNCELLENDİ

Koba

Koba 

SBTV
Yönetici
Admin Geo
Konuyu Başlatan
Konular
295
5-İlanların yayında kalma süresi 15 gündür. İlanlar 15 gün sonra sistem tarafından cevaplara kapatılır. İlanınızın tamamen kaldırılmasını istiyorsanız lütfen KONUYU DÜZENLE kısmına girip mevcut öneki İLANI KONUYU KAPAT önekiyle değiştiriniz. Bu işlemi yaptığınız an ilanınız sistem tarafından silinir.

*GÜNCELLENDİ

Koba

Koba 

SBTV
Yönetici
Admin Geo
Konuyu Başlatan
Konular
295
15-Onaylanan, mevcut ilanınızı düzeltmeden önce mutlaka bize bilgi mesajı gönderiniz. Aksi durumun tespiti halinde süreli veya süresiz ilan yayınlama hakkını kaybedebilirsiniz.

*EKLENDİ

B

brusher 

SBTV
Doğrulanmış
Konular
2
5-İlanların yayında kalma süresi 15 gündür. İlanlar 15 gün sonra sistem tarafından cevaplara kapatılır. İlanınızın tamamen kaldırılmasını istiyorsanız lütfen KONUYU DÜZENLE kısmına girip mevcut öneki İLANI KONUYU KAPAT önekiyle değiştiriniz. Bu işlemi yaptığınız an ilanınız sistem tarafından silinir.

*GÜNCELLENDİ
Ben ilan silinmesinin yanlış olduğunu düşünüyorum. Sonradan yaşanabilecek sorunlar, her ne kadar forum yönetiminin müdahalesinde ve sorumluluğunda olmasa da, satıcının olumlu-olumsuz itibarının takibi açısından, kapanmış olsa bile ilanlar kalabilir. Ayrıca, hangi ürün hangi fiyattan gitmiş, bir arşiv oluşur.

B

brusher 

SBTV
Doğrulanmış
Konular
2
Ben ilan silinmesinin yanlış olduğunu düşünüyorum. Sonradan yaşanabilecek sorunlar, her ne kadar forum yönetiminin müdahalesinde ve sorumluluğunda olmasa da, satıcının olumlu-olumsuz itibarının takibi açısından, kapanmış olsa bile ilanlar kalabilir. Ayrıca, hangi ürün hangi fiyattan gitmiş, bir arşiv oluşur.
Örnek; Ben art niyetli bir satıcıyım, ilan açtım, parayı aldım, ürünü göndermedim, ya da sorunlu ürün gönderdim, ilanı da sildim.

Koba

Koba 

SBTV
Yönetici
Admin Geo
Konuyu Başlatan
Konular
295
Sistem zaten tamamen silmiyor (y)

Seyfullah_Taha

Seyfullah_Taha 

SBTV
Council
Konular
31
Bir soru...

Mesela bir ürün 15 gün sonunda satılmadı ve mesaja kapatıldı ve kendim etiketi degiştirip tamamen kaldırdım. Aynı ürünü güncel tarih ve foto ile tekrar yayınlayabiliyormuyuz? Koba Koba Pineapple Pineapple S Siyah

Koba

Koba 

SBTV
Yönetici
Admin Geo
Konuyu Başlatan
Konular
295
Bir soru...

Mesela bir ürün 15 gün sonunda satılmadı ve mesaja kapatıldı ve kendim etiketi degiştirip tamamen kaldırdım. Aynı ürünü güncel tarih ve foto ile tekrar yayınlayabiliyormuyuz? Koba Koba Pineapple Pineapple S Siyah
Evet